Hevosurheilu vedonlyönnin kohteena

horse-racing-358907_960_720Hevosurheilua on harjoitettu maailmalla jo kauan ja sillä tarkoitetaan niin ravi-, kuin ratsastusurheilua. Nykyaikana suosittuja hevosurheilulajeja ovat esteratsastus, laukkaurheilu sekä hevoskärrykilpailut, kuten ravit. Olympialaistason lajeja näistä ovat kenttä-, koulu- ja esteratsastus, kun taas laukkakilpailuihin liittyy läheisesti veikkauspelien pelaaminen. Urheilun vedonlyönnissä hevosurheilulla on vahva sijansa ja yleisesti ottaen hevosurheilussa liikkuu huomattavia rahasummia pelkästään hevosten kasvattamisen ja hoitamisen ollessa merkittäviä taloudellisen toiminnan muotoja.

Suomessa järjestettiin ensimmäiset toto-ravit Helsingissä vuonna 1928 ja alkuun suurta yleisöä eivät niinkään kiinnostaneet pelien kertoimet, mutta 60-luvulla mielenkiinto alkoi lisääntyä. Tämä oli seurausta vaikeampien pelimuotojen kehittymisestä, ja nykyään totoaminen on varsin yleistä. Ravit keräävätkin yleensä paljon yleisöä ja niistä veikkaaminen on asiantuntijoiden mukaan Suomessa kannattavaa, erityisesti kun ulkomaiset peliyhtiöt saattavat tarjota ylisuuria kertoimia.

Suomalaisessa totossa voi veikata voittajaa, kolmen parhaan joukkoon sijoittumista, molempia edellä mainittuja samanaikaisesti, lähdön kahta parasta hevosta, kahta parasta ristiin, troikkaa eli kolmen lähdön parasta hevosta järjestyksessä sekä tätä ristiin, kahden eri lähdön voittajia sekä toto75, toto65, toto5 ja toto4:sta. Raveissa itse paikan päällä olevat veikkaajat voivat helposti ottaa selville sen päiväisen tilanteen ja hevosten kunnon. Näin voi varmentaa onko ennakkosuosikki terässä vai onko kenties yllättäjällä hyvät mahdollisuudet voittoon.

Totoa ja muita hevosurheilun uhkapelejä on helppo pelata netissä, myös ulkomailla pelattavia kisoja, ja ravien lisäksi esimerkiksi laukkakisoihin perehtyminen voi olla kannattavaa. Yleisesti hevosista pelatessa kannattaa miettiä omaa taktiikkaansa, ennakkosuosikit kun voittavat useasti mutta jatkuvasti niiden puolesta pelaaminen voi olla tylsää ja vain pikkuvoittoihin yltäminen turhauttavaa. Tästä syystä monet veikkaajat kannattavat useamman vedon lyöntiä, sillä näin voi saada altavastaajalle panostamansa rahat takaisin, mutta jos altavastaaja tekeekin ihmeen, tulee todennäköisesti saamaan sievoisen potin.

Vedonlyöntitoiminta on omana lajinaan toiminut ihmisten viihteenä siitä lähtien kun valuuttaa on keksitty käyttää kaupankäynnin välineenä, ja kun monet ihmiset edelleen nauttivat jonkinlaisesta uhkapelaamisesta, ovat hevoset kohteena suosittuja. Kannattavaa olisikin tälle areenalle siirtyessään tehdä hieman taustatutkimusta ja heittäytyä mukaan veikkauksen kiehtovaan maailmaan. Lisätulona on mahdollisuus nauttia upeiden eläinten huippusuorituksista.